donderdag 28 april 2016

Handige huishoudmap

Vaak zijn de documenten voor in de map wel in het Engels te vinden via andere blogs, maar niet iedereen kan Engels lezen en soms zitten er ook documenten tussen die men in Nederland niet gebruikt. Zelf vind ik het vrij handig om alles op orde te hebben in een map en daarom wil ik de simpele map met jullie delen. De map die ik heb gemaakt bestaat uit simpele documenten gemaakt met Word en Excel en op deze blog deel ik het graag!





De map bestaat onder andere uit een weekmenu, schoonmaakplanning, een jaarkalender met extra schrijfruimte, een adressenlijst, een to do lijst, een kasboek en een boodschappenlijst. Voor het aflossen van schulden, een medicijnlogboek en een spaarplan moet je zelf documenten toevoegen! Ook kun je een showmap achterin doen, waar je belangrijke documenten in kunt doen of zelfs paspoorten van dieren.

De jaarkalender kan worden gebruikt voor verschillende dingen; verjaardagen, wanneer er maandelijkse en/of jaarlijkse dingen schoongemaakt moet worden en zelfs een kalender met wanneer er maandelijkse en/of jaarlijkse dingen betaald moeten worden. De ramen hoeven niet elke dag gelapt te worden, dus dit kan je door middel van de jaarkalender zelf inplannen. Naar de kapper ga je ook niet elke dag, maar er moet in sommige gezinnen wel rekening mee gehouden worden wat betreft het inkomen van mensen, dus ook dat kan je inplannen en er zelfs voor sparen. Het is aan jezelf hoe vaak je de jaarkalender print.

Een tip is om niet alleen te sparen voor leuke dingen, maar ook de nodige dingen die eens in het jaar sowieso voorkomen; kerst, de kapper, kleding en schoenen, schoolkosten, entingen van dieren en de waterkosten, want ook waterkosten heb je niet elke maand en als het goed is hoeven in ieder geval volwassenen ook niet elke maand nieuwe kleding en schoenen. Het is dus handig om wel op voorhand het geld bij elkaar te sparen, zodat het op het moment dat het betaald moet worden, niet in eens een groot bedrag is voor de maandlasten.

Een boodschappenlijst kun je maken per keer dat je iets nodig hebt en er iets mist in huis, maar je kunt ook een boodschappenlijst maken met het echt nodige wat je per week, per twee weken, per maand, per halfjaar of per jaar. De boodschappenlijst die je voor elke week hebt kan je aanpassen voor binnen een bepaald budget, houd je geld over, dan kan dit een andere week uitgegeven worden, een keer aan extra's of zelfs sparen voor een bepaald moment.


Naast de schoonmaaklijsten die je kunt invullen, zou ik ook een lijst(je) bijhouden met dingen die je die dag echt af wilt hebben en dat simpelweg ook afstrepen. Dit is overzichtelijk.

Veel succes en laat me even weten hoe jij het doet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten