vrijdag 6 mei 2016

Heerlijk zoete en zachte pompoensoep

Heerlijk is het! Die zelfgemaakte pompoensoep. Ik vind pompoensoep sowieso echt heel lekker, ook uit zak. Maar als je het zelf maakt, kan je ook nog eens trots op jezelf zijn dat het je gelukt is. Het is een hoop werk hoor, om een pompoen leeg te halen, te schillen en snijden. Maar uiteindelijk krijg je er wel wat heerlijks voor terug. Helemaal leuk is natuurlijk om ook je eigen pompoenen te hebben gekweekt!

Wat heb je nodig?

  • 1.2 kilo pompoen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram winterpeen
  • 3 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijn
  • 1 liter kraawater
  • 1 groentebouillon tablet
  • 2 druppels tabasco
  • 125 gram crème fraîche
Ook echt nodig:
  • Staafmixer
Wat moet je doen?
  • Snijd de pompoen in schijven.
  • Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd met een scherp met de schil er af en snijd de pompoen in grove stukken.
  • Snijd de uit en knoflook fijn en schil de winterpeen en snijd deze in plakken.
  • Verhit olie in een grote pan en pak de pompoen, winterpeen en ui 5 minuten.
  • Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe. 
  • Schenk water erbij en voeg het bouillontablet toe.
  • Breng het aan de kook en laat alles in 30 minuten gaat worden.
  • Verwijder de laurierblaadjes. 
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
  • Roer nu de crème fraîche er door heen zodat het smeuïg wordt.
Eetsmakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten