Wat heb je nodig?
- 1.2 kilo pompoen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 250 gram winterpeen
- 3 el olijfolie
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl komijn
- 1 liter kraawater
- 1 groentebouillon tablet
- 2 druppels tabasco
- 125 gram crème fraîche
Ook echt nodig:
- Staafmixer
Wat moet je doen?
- Snijd de pompoen in schijven.
- Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd met een scherp met de schil er af en snijd de pompoen in grove stukken.
- Snijd de uit en knoflook fijn en schil de winterpeen en snijd deze in plakken.
- Verhit olie in een grote pan en pak de pompoen, winterpeen en ui 5 minuten.
- Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe.
- Schenk water erbij en voeg het bouillontablet toe.
- Breng het aan de kook en laat alles in 30 minuten gaat worden.
- Verwijder de laurierblaadjes.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
- Roer nu de crème fraîche er door heen zodat het smeuïg wordt.
Eetsmakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten